top of page

Obezite ve Kilo Kontrolü

Sağlıklı kalabilmenin bir diğer yolu ideal kilo aralığında kalmak. Kilo yönetimi, sağlıklı ve dengeli beslenmek bunu sürdürülebilir kılmak hayat kalitenizi arttıracaktır.

Sporcu Beslenmesi

Yapılan spora uygun beslenmek, hedefe ulaşmak için birincil faktördür. Kas kitelenizi korumak, geliştirmek, güçlendimek, yağ dokuyu dengelemek doğru bir beslenme ile mümkündür.

Diyabet, Hipoglisemi ve İnsülin Direnci Beslenme Tedavisi

İnsulin metabolizmasına bağlı kan şekerinin ani düşmeleri, veya kan şekerinin fazlaca yükselmesi, dirence bağlı kilo artışı doğru bir beslenme desteği gerektirmektedir.

Ketojenik

Diyet

Bir tedavi ekolü iken son dönemlerde pek çok kişi tarafından uygulanan ketojenik diyeti gerekli zamanda doğru ve bilinçli şekilde uygulmak sağlığınız için oldukça önemlidir.

Kilo Alma Programı

Kilo azlığı pek çok hastalık ve hormonal düzensizliğe neden olabilir. Kişilerin neden ideal kiloya ulaşılamadığı sorgulanıp ona göre bir yol çizilmeli ve beslenme program oluşturulmalıdır.

Çocuk ve Ergen Beslenmesi

Büyüme ve gelişmenin iyi olabilmesi için hep doğru beslenmek hem de ideal kilo aralığını korumak elzemdir.

Polikistik Over Sendromunda (PCOS) Beslenme Tedavisi

Doğru beslenme ve bel çevresi yağlanmanın ideal aralıkta tutulması PCOS’ta pek çok semptomun oluşmasını enegellemektedir.

Intermittent Fasting

(IF-Aralıklı Oruç) Diyeti

Kan şeker düzeyinin dengelenmesi ve hücre ömrünün artması, vücudun fagasitoz yeteneğini desteklemek gibi pek çok etki için uygulanabilen bir diyet yöntemidir.

Gebe ve Emzikli Beslenmesi

Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek, gebelik esnasında annenin sağlığını sorumak ve iyileştirmek, emzirme döneminde süt kalitesi, kilo kontrolü için sağlıklı ve dengeli beslenmek oldukça önemlidir.

Bariatrik Cerrahide Beslenme

Bariatrik cerrahi sonrası kas kayıplarını önlemek. Hızlı kilokaybından dolayı ortaya çıkabilecek negatif faktörleri yok etmek için doğru beslenme desteği alınmalıdır.

Tiroid Bezi Hastalıklarında

Beslenme Tedavisi

Troid bezi hormonlarının ve Haşimato hastalığının negatif etkilerinin ortadan kaldırılması doğru bir beslenme ile mümkün olmaktadır.

IBS'de (Irritable Bağırsak Sendromu)

Beslenme ve FODMAP Diyeti

2. Beynimiz diye nitelendirilen bağırsaklarımızın pek çok nedenle geçirgenliği artmış olabilir. Bu da birçok otoimmün hastalığa kapı aralar. Özel bir beslenme şekli olan FODMAP hayat kalitenizin artmasını sağlayabilecek bir diyet yöntemidir.

bottom of page